verkoopstyling tips verkoopstyling tips in amsterdam meubelverhuur tips amsterdam

Verkoopstyling tips

Bij de verkoop van uw woning kunt u zelf behoorlijk wat doen om de woning goed te presenteren. Er zijn een aantal aandachtspunten of te wel verkoopstyling tips waar u zelf mee kunt werken.

Voor het beste resultaat moet het huis ruimte, licht en netheid uitstralen. Alle ruimtes moeten schoongemaakt en opgeruimd zijn. Sla overbodige op in bijvoorbeeld een extra kamer om te voorkomen dat deze spullen de aandacht afleiden van de woning.


Het huis zou eigenlijk zo min mogelijk persoonlijk moeten zijn dit doen we door accessoires (tijdelijk) te verwijderen. U kunt hierbij denken aan de familie foto's en andere persoonlijke spullen. Uit onze ervaring blijkt namelijk dat potentiële kopers minder makkelijk hun eigen situatie kunnen inbeelden in huizen die vol staan met iemand anders zeer persoonlijke spullen. Een andere reden om de woning minder persoonlijk te maken is omdat veel huiskijkers het gevoel hebben iemand anders in hun privacy aan te tasten wanneer zijn gaan kijken in een huis met veel persoonlijk onderwerpen. Ons doel is juist om zoveel mogelijk koopbezwaren weg te halen bij de kopers, zodanig dat ze direct hun indeling en persoonlijke spulletjes kunnen inbeelden in uw huis. Eigenlijk een stukje marketing dus.


Deuren en ramen moeten open kunnen, spullen die achter het raam of de deur staan moeten het liefst weggehaald worden om zodoende het 'toegankelijkheidsgevoel' te vergroten. Wat voor persoonlijke spullen geld, geld eigelijk ook voor ramen en deuren, kopers willen graag uit het raam kijken. Haal daarom spullen weg die dit in de weg staan.


Nog een belangrijk punt is dat iedere ruimte in uw huis een eigen functie zou moeten hebben (voor zover mogelijk natuurlijk). Dus alleen meubels die in een slaapkamer horen in de slaapkamer, alleen keukenspullen in de keuken enzovoorts.


Ten slotte hebt u mogelijk enkele donkere ruimtes in uw huis, zorg ervoor dat u deze ruimtes goed verlicht. En loop nog eens met iemand (iemand die niet in het huis woont) rond om te kijken of er dingen opvallen zoals vochtplekken, onafgemaakte klusjes en kleine rommeltjes.


verkoopstyling woningpresentatie verkoopstyling amsterdam
Henkenshage 3b | 1083 BX Amsterdam | +31 (0)6 24 321 829 |
WeServeHouses Verkoopstyling is een handelsnaam van Testforce BV.
Verkoopstyling & Interieuradvies
weservehouses facebook weservehouses linkedin weservehouses twitter